İranlı bir trans erkeğin kaleminden İranda Transseksüellik PART1 - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

İranlı bir trans erkeğin kaleminden İranda Transseksüellik PART1

 


Bu yazı İranlı bir trans erkeğin 2014'te kendi ağzından yazdığı bilgilerdir.


İçindekiler

  • Önsöz
  • Transların durumu Iran'da
  • Transların durumu Almanya'da
  • Hormon
  • Ameliyatlar
  • Phalloplasty (Penis Ameliyatı)

Önsöz

Ben İranlı bir trans erkeğim. Bu makalede İran'da ve Almanya'da ki transların durumunu anlatmak istiyorum. Ayrıca Almanya'daki phalloplasty ameliyatlarını da açıklamak istiyorum. Umarım bu bilgilerden faydalanırsınız.

İlk önce kendimi kısaca tanıtayım.

  • Doğum tarihi 1986
  • 20 yaşında Türkiye'ye Üniversite okumak için gittim
  • 22 yaşında hormon kullanmaya başladım
  • 24 yaşında üç tane ameliyatı aynı günde Iranda oldum
  • 25 yaşında Almanya`ya taşındım
  • 26 yaşında Phallo ameliyatının ilk kısmını yaptırdım
  • 27 yaşında phallonun geri kalanını yaptırdım.
  • Şuan 28 yaşındayım (2014) 
  • Not: güncel yaşı 35.

Bu Makaleyi kendi gördüğüm yaşadığım, bildiğim, tecrübe ve inancım ile yazıyorum.

Transların durumu İran'da  

Bizim Iranda ameliyat olmak  için iznimiz var. Iranda transseksüel kabul edilir ama homoseksüel (gay, lezbiyen) konusu kabul edilmiyor. İlk bakışta bu konu çok saçma olabilir ama nedeni vardır. İslam dininde homoseksüellik haramdır ve Iran devletinde İslam usullerine göre kuralları yazmışlar. Bu nedenle Iranda homoseksüeller kabul edilmiyor. Ama İslamda transseksüellik ile ilgili hiç bir yazı yoktur bu yüzden biz Iranda ameliyatları olabiliriz. Transseksüel konusu Iranda bir hastalık olarak kabul edilmiş, ama ben her zaman diyorum ki benim varlığım hastalık değil, ben sadece şanssız olduğum için böyle doğmuşum.

Bence Transseksüel hastalık değil, bir fenomendir (olgu,olay. )

Devletimizin bize izin vermesine rağmen, ülkemizde çoğu kişi bizi kabul etmiyor. Çünkü bizim millet Müslüman. Bu yüzden diyorlar Allah sizi böyle yaratmış ve siz allahın işine müdahale ediyorsunuz, ama eğer böyle ise o zaman başka insanlar da bazı problemler ve eksiklikler ile doğuyorlar, onlar da ameliyat olmamalı çünkü allah onları da öyle yaratmış. Bence böyle konuşmalar hiç mantıklı değil. Bizim büyük problemimiz, milletimizin bu konuda bilgisi olmamasıdır. Maalesef bir taraftan da homoseksüel arkadaşlar kendi haklarını devletten alamıyorlar, gelip transseksüellerin haklarını hep bozmaya çalışıyorlar. Aslında bizim iki tane büyük problemimiz var. 
1) Milletimizin bizim varlığımızdan haberleri yok 
2) Homoseksüel arkadaşlar bizi yanlış anlıyorlar ve kendi hakları için bizim haklarımızı bozuyorlar. Geçmişte bizim Problemlerimiz çoktu ama zamanla azalmış çünkü biz bu konuda millete bilgi vermeye çalışıyoruz. Iranda biz ilk önce psikiyatri doktoruna gidip bir mektup alıyoruz. O mektup ile Mahkemeye başvuru yapıp onlar bizi Psikoloji Enstitüsüne gönderiyorlar. Bu Enstitüde terapilerine başlıyorsun. Her haftada ve ya her iki haftada bir randevu veriyorlar. Her randevu da yaklaşık 30-45 dakika sürüyor. Toplam 12 randevu var ve üç tane farklı testler yapmalıyız. Bu terapide bize soru sorup bütün cevaplarımızı yazıyorlar. Sonra Enstitüde bir toplantı oluyor ve kaç doktor bizim hakkımızda görüşlerini söylüyorlar. Bu toplantıdan sonra bizim dokümanlarımızı Mahkemenin tıp kısmına gönderiyorlar ve orda da bizim hakkımızda bir tane daha toplantı oluyor. Sonunda Mahkeme karar veriyor ve bize ameliyat için izin veriyor. Bu işlemlerin hepsi yaklaşık bir sene sürüyor. Randevularda doktor, senin neden kendine trans dediğini öğrenmek istiyor ve hep senin dediklerinin tersini söylüyor. Yani seni ameliyat için hazırlamıyor, seni ameliyattan vazgeçirmeye çalışıyor. Randevularda sen aileden birisini doktorun yanına götürmelisin çünkü onlar senin ailenin haberi var mı diye soruyorlar ve senin ailen ile de konuşmak istiyorlar. Bazılarının anne ve babası gidiyor bazıların abla ve ya abisi. Bazıların da ailesi kabul etmediği için kimse gitmiyor. Bu konu kişiden kişiye değişiyor. Transların büyük problemleri aileleridir. Bazı aileler zamanla kabul ediyorlar ama bazıları hiç kabul etmiyor.


Neden Iranda aile kabul etmiyor ve karşıdır? 

  • İslam açısından
  • Komşu, akraba ve başka insanlar ne derler?
  • Sen kendi sağlığınla oynuyorsun !
  • Ameliyatların ücreti
Eğer birisi Iranda ameliyat olmak isterse genelde bir kaç sene sürer çünkü hem izin almalıdır  (mahkemeden izin almak bir sene sürüyor) ve hem ailesi ikna etmelidir. Tabi Bazı anne ve babalar da var ki hayır demeyipte yardımda da bulunurlar. Bence bu konu aileden aileye ve şehirden şehre farklıdır. Tabi Irandaki küçük şehirlerde daha zordur. Iranda trans kadınların çoğu ailesi ile yaşamıyor, çünkü aileler kendi oğullarını kız olarak kabul edemiyor ve bunu çok çok kötü görüyorlar. Bir trans kadın kendisini ailesine anlatıyor ve ben erkek değilim diyor, ama onu anlayan insanların sayısı Iranda baya azdır. Bu nedenlerle trans kadınların çoğu Tehranda yanlız yaşıyorlar. Bence onların problemleri Iran gibi bir ülkede gerçekten çok zor ve ciddi. Bir trans erkeğin problemleri trans kadınların problemlerinin karşısında çok azdır. Iranda trans kadınlara tecavüz eden çok kişi var ve onları sadece sex objesi olarak görüyorlar. Mahkemeden izin aldıktan sonra ameliyat olabiliriz ve iki tane ilk ameliyattan sonra bizim bütün evraklarımız yeni adımıza değiştirilir. Geçmişte transların eski adı kimliğin son sayfasına yazılırmış ama son senelerde hiç bi şey yazılmıyor ve bu bizim için çok iyi. Hatta bizim okullarımız adlarını da değişiyor. Bildiğiniz gibi Iranda kızların ve erkeklerin okulları farklı ve kız okulların adları da kadın adlarıdır . Böylece kimse bizim geçmişimizden haberi olamaz. Askerlik kartını da tıp açısından problem var diye bize veriyorlar. Genel olarak böyle söyleyebilirim ki Devletimiz bizi mantıklı destekliyor ama maalesef milletimiz bizi anlamıyor. Eğer devletimiz bizi desteklemeseydi, çoğu gerçekten bizi neden böyle davranıyorsun diye öldürürlerdi. Devlet bizi destekliyor ama aynı zamanda homoseksüel konusunu kabul etmiyor. Bu nedenle homoseksüel arkadaşlar bizi çok kıskanıp, bizim ameliyatlarımızı kötülemeye başlıyorlar, ama biz ne yapalım onlar kendi haklarını devletten almalı. İslam bizim devletimizde olana kadar Iranda homoseksüel konusu hiç bir zaman kabul edilmez. Aslında İslam devletimizde olduğu için çok açıdan bizim problemimiz var. Mesela kadınların hakları Iranda çok az ve herkes bu konuya itiraz ediyor. Islamı devletten ayrı tutmaya çalışıyorlar. Çünkü hiç bir zaman bir düşünceyi 75 milyon kişiye zorla kabul ettiremezsin. 75 milyon kişi, 75 milyon farklı düşünce demektir. Bu yüzden İranlıların çoğu başka ülkelerde yaşamayı tercih ediyorlar. Çünkü kendi isteklerine göre yaşamak istiyorlar. Ben ilk Türkiye'ye sonra Almanya'ya taşındım. Burada kimse beni giydiğim elbisem için, yediğim yemek için, içtiğim içecek için, düşündüğüm düşünce için, inandığım Allah için zorlamıyor. 


Irandaki Kimliğim

yukarıdaki foto benim Ameliyat için mahkeme izinim

  
Kimlikte adımı değiştirmek için mahkemenin mektubu

NOT: Bu yazı T-Kulüpten alıntıdır.