Sakallarımın daha hızlı çıkması için neler yapabilirim - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Sakallarımın daha hızlı çıkması için neler yapabilirim

 

Öncelikle hormon herkeste aynı etkiyi yapmaz, kişinin genetiği vs etkiliyor bu değişim sürecini.  Ailenizde köselik varsa cis erkekler gibi siz de köse olabilirsiniz. İlla hormon sakal çıkartacak diye bir kural yok maalesef. Köse olan trans erkeklerde sakal ektirme harici diğer yöntemler pek işe yaramayacaktır.

Köse değilsiniz, sakallarınız çıkıyor fakat az ve size yetersiz geliyor o zaman Minoxil Forte kullanabilirsiniz. Hormona yeni başladıysanız ve sivilceleriniz varsa, cildiniz hassassa minoxile başlamanızı tavsiye etmem. Minoxil kullanıp cildinizde (yüz bölgesi)  pul pul dökülme yaşayabilirsiniz. Cildinizin kuruluğunu gidermek için nemlendirici kullanabilirsiniz.

Not: İlacın prospektüsünü iyi okuyun, yazan bilgileri harfiyen uygulamalısınız. Belirtilen süreden önce minoxili bırakırsanız sakallarınızda dökülme yaşayabilirsiniz.

 Minoxille beraber badem yağı veya yılan yağı kullanabilirsiniz. Bu iki yağ sakal çıkartmaz fakat çıkan kılları besler. 


Ben kimyasal kullanmak istemiyorum diyenler için;

Buz-sarımsak kürünü tavsiye ederim.

Buz-sarımsak kürü nedir?

İlk önce buzla suratımızdaki gözenekleri açıyoruz (kıl çıkması istediğimiz yerlere sadece)

daha sonra sarımsağı ortadan ikiye bölüp sulu bölgesini suratımıza bastırarak süreceğiz, sarımsağı sürdüğümüz yerler kızaracak sorun değil. 15-20 dk bekletip yıkayacağız. Bu işlemi haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.

NOT: Bu yöntemi hormon kullanmayan trans erkeklerde kullanıp olumlu sonuçlar alabilir. 

KESİNLİKLE HASSAS CİLTLER İÇİN ÖNERMİYORUZ.