Trans Erkekler İçin Göğüsleri Gizleme Yöntemleri - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Trans Erkekler İçin Göğüsleri Gizleme Yöntemleri

 


Bağlayıcılar, kendini aşağıdaki gibi tanımlayan kişiler tarafından kullanılıyor:

  • FTM (trans erkek)
  • Nonbinary


Bağlayıcılar nelerdir?


  • Flaster bant

Bu yöntem sadece küçük göğüslerde işe yarayan bir yöntemdir.


  • Elastik bandaj

Uzun süreli kullanımda çok fazla sırt ve bel ağrısı yapıyor. Göğüs yapısında sarkma vs oluşturuyor. Uzun süreli kullanılabilecek bir yöntem değildir kesinlikle.


  • Bel korsesi

Beliniz için değil göğüslerinize için kullanacaksınız. Bu yöntemde uzun süreli kullanımda çok fazla sırt ve bel ağrısı yapıyor. Göğüs yapısında sarkma vs oluşturuyor. Uzun süreli kullanılabilecek bir yöntem değildir kesinlikle.


  • Erkek korseli atlet

Sadece küçük göğüslerde işe yarayan bir yöntemdir. Fiyat olarak uygundur Binder almaya gücünüz yok ve küçük göğüslere sahipseniz tam size göre bir yöntem.


  • Sörf Tişörtü 
Bu yöntem denize girmek isteyen henüz mastektomi ameliyatı olmamış trans erkekler için bir öneridir.

  • Binder

Binder, göğüs gizlemek için özel kumaşlardan üretilen göğüs gizleme yöntemlerinden en rahat ve en kesin çözümü olan özel üretim atlettir.


Binder çok fazla çeşidi bulunan bir atlettir; yarım, tam, desenli, desensiz vs vs. Göğüslerinizin dümdüz olmasını istiyorsanız (90+ bedene kadar) kaliteli bir binder almanız gerekmektedir. Kaliteli binder markaları olarak şunları önerebiliriz;

Gc2b , Underworks bu iki binder markası önerimizdir.


Peki ya bağlayıcılar sağlık açısından güvenli mi?

Bağlayıcıyı uzun vadeli kullanımda oluşabilecek bazı riskler duruş bozukluğu, sırt ağrıları, nefes almakta zorluk çekmek, meme yapısında bozulma vs vs 

Bağlayıcı kullanırken 7/24 üstünüzde durmamalı. Yukarıda saydığımız sorunlarla karşılaşma ihtimalinizi arttırmış olursunuz böylelikle. En azından uyurken bağlayıcınızı çıkartmalısınız.

Bağlayıcı konusunda uzun süreli kaynaklanan riskler hakkında endişeleriniz varsa doktorunuzla mutlaka konuşun.