Transseksüel olunmaz, DOĞULUR! - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Transseksüel olunmaz, DOĞULUR!

 


Trans kadın nedir?

Erkek bedeninde doğan fakat kendini hiçbir zaman erkek gibi hissetmeyen, görmeyen bireyler. 


Trans erkek nedir?

Kadın bedeninde doğan fakat kendini hiçbir zaman kadın gibi hissetmeyen, görmeyen bireyler. 


FTM nedir?

Female to male (trans erkek)


MTF nedir?

Male to female (trans kadın)


Transseksüellik doğuştandır ve kimse kimseye özenerek transseksüel olmaz, olamaz. Transseksüellik karşı cinse özenmek değildir. 

Transseksüellik cinsiyet hoşnutsuzluğudur.


Travestilik ve transseksüellik aynı şey değildir!

Travesti, karşı cinsin giysilerini giyen, karşı cins gibi davranan kişilerdir ve bu durum her iki cinsiyet için geçerlidir.

Transseksüel ise kendini karşı cinse ait hisseden, karşı cinse benzeme isteği duyan ve bazen de ameliyatla cinsiyet geçişi yapan kişidir. Ameliyat ve hormon sürecine girmemiş kişilere "sen trans değilsin" gibi cümleler kurmanız yanlış, transseksüel olması için ameliyat ve hormon kullanmasına gerek yok. Kendine transseksüelim diyorsa o kişi transseksüeldir. Bazı insanlar aile bazıları ise sağlık sorunları sebebiyle sürece giremeyebilir bu onların daha az "erkek" ya da daha az "kadın" olduğu anlamına gelmiyor.

Transseksül ve eşcinsel aynı şey değildir!

Transseksüelliğin eşcinsellikle alakası yoktur. Bir kişinin cinsel kimliği transseksüelken cinsel yönelimi eşcinsel/biseksüel vs olabilir. Yani trans erkek olan erkeklerden hoşlanan bireyler vardır, bunlar trans gaydir. Trans kadın olan kadınlardan hoşlanan bireylerde vardır, bunlarda trans lezbiyenlerdir. 

Cinsel yönelim (hangi cinsiyetten hoşlandığı)

Cinsel kimlik (cinsiyet)


LGBT+ sadece eşcinselleri içine alan bir topluluk değildir! Aksine transseksüelleri de kapsayan bir topluluktur.

LGBT+' dan bahsederken sürekli eşcinseller demeniz yanlış! 

(LGB) cinsel yönelim (T) cinsel kimliktir.


Testosteron hormonu yüksek olan bir kadın trans olmadığı gibi östrojen hormonu yüksek bir erkekte trans olmayabilir. Kısaca hormonlar transseksüelliğin nedeni değildir. Transseksüellik beyindedir, doğuştandır. Kimse sonradan transseksüel olmaz sadece cinsel kimliğini keşfetme yaşı her insanda değişir yani bir kişi 40 yaşında da transseksüel olduğunu fark edebilir 5 yaşında da.


Her kısa saçlı trans erkek değildir!

Her saçını kestirip maskülen giyinen kişi trans erkek değildir. 

Kısa saçlı ve maskülen giyim tarzına sahip diye "trans erkek" tanısı koymayın kimseye yani kimsenin dış görünüşüne bakarak cinsiyet atamayın! Trans erkekler erkeksi olmak isteyen kişiler değildir, zaten erkektir! bedenlerinin nasıl olduğu bu gerçeği değiştirmiyor.