İkili olmayan cinsiyet (non-binary) ne anlama geldiğiyle ilgili küçük bir kılavuz - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

İkili olmayan cinsiyet (non-binary) ne anlama geldiğiyle ilgili küçük bir kılavuz



İnternette en sık sorulan sorulardan birkaçına dayanarak non-binary (ikili olmayan) ne anlama geldiğine dair ufak bir kılavuz hazırladık.


İKİLİ-OLMAYAN NE ANLAMA GELİR?

Transseksüel insanlar da dahil olmak üzere çoğu insan kendini kadın ya da erkek olarak tanımlıyor. Ancak ikili olmayan kişiler ikisini de tanımlamaz. Bazen non-binary, genderqueer veya bigender olarak adlandırılan, ikili olmayan insanlar hem erkek hem de kadın özelliklerine sahip olabilir. Tüm terimler biraz farklı şeyler ifade etse de, hepsi bir kişinin cinsiyet deneyiminin sadece erkek ya da kadın olmadığı anlamına gelir.

İKİLİ OLMAYAN İNSANLAR TRANSSEKSÜEL MİDİR?

İkili olmayan insanlar, trans bireylerle aynı değildir. Bazı trans bireyler aynı zamanda kendini non-binary olarak tanımlarken, çoğu erkek veya kadın olarak tanımlıyor.


İKİLİ OLMAYAN İNSANLAR EŞCİNSEL MİDİR?

Size açılmaya karar vermedikçe, birinin cinselliği gerçekten sizi ilgilendirmez. Bu, ikili olmayan kişiler içinde aynı durumdur. Ancak kafanız karıştıysa, birinin cinsiyet kimliğinin cinsel yönelimden farklı olduğunu anlamak önemlidir ve tıpkı diğer herkes gibi, ikili olmayan kişiler kendini herhangi bir yönelimde tanımlayabilir. 



İKİLİ OLMAYAN KİŞİNİN KIZ VEYA ERKEK OLDUĞUNU NASIL ANLAYABİLİRİM?

Bu, ikili olmayan (non-binary) olmanın ne anlama geldiğini tam anlamıyla gözden kaçırıyor, çünkü ikisini de tanımlamadıkları anlamına geliyor. Non-binary bireyler genelde cinsiyetsiz olarak tanımlanır. Size söylemeye karar vermedikçe, birinin cinsiyeti doğumda ona atfedilen her ne olursa olsun, sizi ilgilendirmez.


İKİLİ OLMAYAN OLARAK NASIL AÇILABİLİRSİN? 

Non-binary olarak ortaya çıkmak zor olabilir, çünkü Non-binary olmanın gerçekte ne anlama geldiğini anlamayan birçok insan vardır ve sonunda birçok zor soruyu yanıtlamak zorunda kalabilirsiniz. Sabırlı olup onların anlayabileceği bir şekilde kendinizi açıklayabilirsiniz karşınızdaki insana. 


İKİLİ OLMAYAN BİR ARKADAŞ VEYA AİLE ÜYESİNİ NASIL DESTEKLEYEBİLİRİM?

Birisi size Non-binary olarak açıldıysa ancak başka birine açılmadıysa, onu desteklemek için orada olmanız önemlidir. Size yardımcı olacak bazı ipuçları:


Destek için orada olduğunuzu bildiklerinden emin olun

Ve hayatlarındaki herkese söylemek için acele etmeleri gerekmediğini,

Onları biraz konuşma pratiği yapmaya teşvik edin.

Başkalarına söylemenin sizin işiniz olmadığını bilin - bu onların hayatı