Ameliyat İzlerinin Görünüşünü En Aza İndirin - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Ameliyat İzlerinin Görünüşünü En Aza İndirin

 

Ameliyat İzlerinin Görünüşünü En Aza İndirmenin En İyi 7 Yolu;


Ameliyat genellikle heyecan verici ve yaşamı değiştiren bir süreçtir, ancak süreç genellikle kişilerde görünür cerrahi izler bırakır. Yara izi, deri veya doku hasar gördüğünde ve vücut iyileştiğinde meydana gelir, bu nedenle cerrahi bir kesi ve sıfır yara izi olması neredeyse imkansızdır. Ancak, bir yara izinin görünümünü en aza indirmek için yapılabilecek çok şey vardır. İşte yara izlerini azaltmak için en iyi sonucu almanıza yardımcı olacak bazı ipuçları!


1. Doktorunuzla cerrahi kesilerin yeri ve uygun yara bakımı hakkında konuşun.
Bir yara izi görünümünü en aza indirmenin ilk ve en önemli adımı, doktorunuzun verdiği kremleri düzenli kullanmaktır! Bir yara izini azaltmanın en iyi yolu, cerrahi kesiğe iyi bakmak ve düzgün bir şekilde iyileşmesine izin vermektir. Kişiler, cerrahi kesilerin nerede olacağı konusunda doktoruyla konuşmalı ve kesiklerine nasıl bakacaklarını ve yara bakımını nasıl yapacaklarını tam olarak anlamalıdır. Hastalar, aktivite kısıtlamaları, dikişlerde açılmadan vs nasıl kaçınılacağı ve yara bakımı konusundaki talimatlara dikkat etmelidir. Bu talimatlar, iyileşmeyi optimize etmeye ve daha görünür bir yara izine neden olabilecek komplikasyonları en aza indirmeye yardımcı olacaktır.Kesiler tamamen iyileştikten sonra (açık yara, kabuklanma yok)  yara izini en aza indirmeye yardımcı olmak için aşağıda listelenen adımları izleyebilirsiniz.
2. Güneş kremi
Korunmasız güneşe maruz kalma bir yara izini hiperpigmente edebilir ve daha koyu görünmesine neden olabilir. Yara izleri buna en çok ilk yıl duyarlıdır, bu nedenle yara bölgesini güneşe maruz kalmaktan korumak önemlidir. Skar bölgesine minimum SPF 50 ile geniş spektrumlu, UVA ve UVB koruyucu bir güneş kremi uygulayın ve uzun süre güneşe maruz kalırsanız her 2 saatte bir yeniden uygulayın. Ameliyatınızı yeni olduysanız Doktorunuza danışmadan denize, havuza asla gitmeyin!
3. Silikon yara jeli ve yara masajı
Silikon yara jeli, bir perakende mağazanın eczane bölümünden veya çevrimiçi olarak satın alınabilen ürünlerdir. Silikon ürünler, sürülüp çıkarılabilen ve tekrar uygulanabilen bant benzeri bir yapıştırıcı olarak veya cilde kuruyan bir jel olarak mevcuttur. Silikon ürünlerin etkili olabilmesi için prospektüsünde yazan talimatlara tamamen uymalısınız.
Yara masajı, en sevdiğiniz losyon, krem ​​veya masaj yağı gibi bir kayganlaştırıcı kullanmayı ve günde 2-3 kez her yöne hafifçe masaj yapmayı içerir. Silikon jeller ve yara masajı, bir yara izini düzleştirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olmanın basit ve etkili yollarıdır. Bu yöntemlerin her birinin etkili olabilmesi için en az 6 hafta boyunca günlük olarak uygulanması gerekir. 

4. Mikro iğne ve lazer

Yara izleri üzerinde mikro iğneleme ve lazerle yara izi içinde kollajen üretimini uyarmaya ve yara izini daha da yumuşatmaya ve düzleştirmeye yardımcı olabilir. Bazı lazer tedavileri, yara izlerinin pembe veya koyulaşmış görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir. 2-3 ay arayla yapılır nihai sonuçları görmek zaman alabilir, mikro iğneleme ve lazer tedavileri bir yara izinin görünümünü ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek yöntemlerden biridir.

5. Kırmızı kantoron
Kantaron yağı yara,yanık,sivilce izlerine iyi gelmesiyle bilinen bir yağdır. Düzenli olarak izlerinize sürdüğünüzde zamanla izlerinizin azaldığını göreceksiniz, doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
6. Domuz yağı
Domuz yağı ameliyat izlerine iyi gelmesiyle bilinen bir yağdır. Düzenli olarak izlerinize sürdüğünüzde zamanla izlerinizin azaldığını göreceksiniz, doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
7. Zaman
Vücudun tamamen iyileşmesi için zamana ihtiyacı vardır. Bir cilt kesiği hızlı bir şekilde kapanabilir, ancak bir yara izinin tamamen azalması bir yılı bulabilir. Bu süre zarfında doku yeniden şekillenerek yara izinin zamanla değişmesine neden olur. Başlangıçta, yara izleri pembe, sert veya kalın görünebilir ve hatta daha yumuşak ve daha az pigmentli hale gelmeden önce kabuklanabilir. Kişi skar olgunlaşma sürecini hızlandıramaz, ancak ilk yıl, yeniden şekillenme devam ederken skar görünümünü en aza indirmek için bu blogta önerdiklerimizi uygulayabilir.
Bu yazı bir doktor veya uzman tarafından yazılmamıştır, farklı kaynaklardan ve uzman bir doktordan ameliyat izleriniz hakkında daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.