Moda Dünyasının Trans Kadın Modelleri - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Moda Dünyasının Trans Kadın Modelleri


Moda dünyasında adını duyurmayı başaran MTF modeller;


İris Mozalar

Iris Mozalar, 21 yaşında, Aslen Dersimli olan Mozalar İstanbul'da yaşıyor ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 'inde okuyor. Video klipler ve Elle Türkiye ve ID Magazine çekimiyle başlayan hikayesi defileler, performans sanatı ve oyunculukla devam ediyor.



Andreja Pejic

Hepimiz onu androjen model Andrej Pejic olarak tanıdık. 2012 yılında, Jean Paul Gaultier’nin Sonbahar/Kış hikayesinin baş kahramanıydı. Hem kadın, hem erkek defilesinde boy göstererek, yeni moda sahnesinde cinsiyetsiz bir düzen yarattı. Gelinlik de giydi, takım elbise de ama asla eğreti durmadı. Özündeki maskenin feminen ve maskülen yüzünü ustalıkla taşıdı. Andreja'nın belgesele konu olan hayat hikayesini okumak için tıklayın.



Ines Rau

Ines Rau, 27 yaşında. New York’ta yaşıyor. Andreja ile yakın arkadaşlar. Playboy’un sanat ekinin çekimini süsleyen Ines, son olarak Barneys’ kampanyasında yer aldı.



Lea T

Lea T, Givenchy'nin kaptanı Riccardo Tisci'nin keşfi. Tisci'nin ilham perileri kadrosunda yer alan Lea, Givenchy defilelerinde boy göstermesinin yanı sıra Benetton and Redken'ın kampanyalarında da başroldeydi.


Hari Nef


Hari Nef, Alessandro Michele’nin ilk Gucci koleksiyonunu sunduğu defilesinden sonra dünyanın en ünlü transgender modelleri arasında yerini aldı. H&M’in Sonbahar/Kış 2016 defilesinde boy gösterdi. Modellik kariyerinin dışında, o sıkı bir aktris ve aktivist. Nef You dizisi 1.sezon oyuncular arasındaydı.


Siobhan Atwell

22 yaşındaki Siobhan Atwell, Kanada doğumlu. Andreja Pejic’in izinden giden genç model.


Arisce Wenzer

Güçlü ifadesi ve güzelliğiyle dikkat çeken Arisce Wenzer’ı Kenneth Cole, Opening Ceremony ve Topshop kampanyalarından tanıyoruz.


Carmen Carerra

Steven Meisel'ın objektifine poz vermek, her modele kısmet olmaz. Carmen Carrera, Meisel'ın kadrajına girebilmiş şanlı modellerden.


Juliana Huxtable

O hem model, hem DJ. DKNY podyumuna çıkan Juliana Huxtable, işin mutfağında da yer alıyor. Hood by Air'in defile müziklerini yapmışlığı bile var. 


Isis King

Betsey Johnson ve American Apparel'in kampanyalarında yer alan Isis King, tasarımcı kimliğiyle de moda dünyasının transgender hikayesinin yetenekli kahramanlarından.