Aileye açılma süreci ve yapılması gerekenler - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Aileye açılma süreci ve yapılması gerekenler



Yani birkaç blog veya makale okudunuz, belki YouTube'da bazı şeyler izlediniz… Ebeveynlerinize nasıl açılacağınız konusunda biraz araştırma yaptınız. Bazıları yardımcı oldu. Ama hepsi seni "her şey çok iyi ama annemi veya babamı tanımıyorsun ..." diye düşündürüyor.

Size doğru yolu göstermek için buradayız. Homofobik-Transfobik ebeveynleriniz varsa ve ailenize açılmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre.


1-) DIŞ DESTEK BULUN

Ebeveynlerinize söylemeden önce en az bir yetişkine güveniniz olması sizin için en iyisi, desteğe sahip olduğunuzdan emin olun. Bu bir öğretmen, akrabalarınızdan biri veya bir arkadaşınızın ebeveyni olabilir. Bu destek, ebeveyninizin tepkisi düşmanca ise size güvenli bir alan sağlayacak ve bu tepkiyle karşılaştığınızda daha güçlü hissetmenize yardımcı olacaktır.


2-) SEÇENEKLERİNİZİ KONTROL EDİN

Şimdi doğru zaman mı? Kendi evine taşınana veya üniversiteye gidene kadar beklemek daha güvenli bir seçenek olabilir mi? En kötüsü olursa B planınız nedir? Yardım hatları için numara var mı? Ailen bu duruma alışırken biraz boşluğa ihtiyacın olursa, gidip akrabalarının yanında kalabilir misin ya da bir arkadaşında kalabilir misin? Güvenliğiniz ve esenliğiniz her zaman önce gelmelidir. Bu sorular hakkında düşünmek zorunda kalmak korkutucu gelse de, hazırlıklı olmak çok önemlidir.


3-) ONLARA NE SÖYLEDİĞİNİZİ NETLEŞTİRİN

Eğer trans olduğunuzu söylemektense, önce eşcinsel olarak açılmak onların sizi kabul etmesine yardımcı olacağını düşünüyorsanız bu düşünce yanlıştır! Gerçeğe sadık kalın, eğer transseksüelseniz, onlara söyleyin. Eğer sizi doğumda atanan cinsiyetinizin görünümüne ulaşmanız için zorlarlarsa bunu asla kabul etmeyin, bu onlara "demek ki doğumda atanan cinsiyeti gibi hissediyor böyle olabiliyorsa" diye düşündürür. Örnek vermek gerekirse trans erkekseniz ve sizden kadın gibi görünmeniz için baskı yaparlarsa boyun eğip ben bir kadınım ve kadın gibi davranmalıyım dememelisiniz. Bu süreç sizin için zor olduğu kadar aileniz için de zor bir süreç bunu unutmayın! akıllarında acaba gerçekten öyle mi düşüncesiyle sizi deneme ihtimalleri bile var. Her şeye rağmen önemli olan sizin rahatınız eğer aile evinde asla kabul görmüyor bu konuda yumuşama görmüyor ya da bu tartışmalar sizin hayat kalitenizi düşürüyorsa akıllıca hareket etmek her zaman en iyisidir. Ailenize ve çevrenize karşı hiçbir zaman olmadığınız biri olarak görünmek zorunda değilsiniz. Ve olduğunuz kişi hakkında dik durmak çok önemlidir. Yine de bazen rahatımızı bozacak durumlar varsa sabretmeyi ya da beklemeyi denememiz gerekebilir. Unutmayın, önemli olan sizin iyiliğiniz. Her zaman önceliğiniz bu olsun.


4-) ZAMAN, SADECE ZAMAN VERİN

İlk tepkiler karmaşık, henüz sindirilmemiş ve baş etmesi güç olabilir. Durum ne olursa olsun büyük haberleri sindirmek için her insan zamana ihtiyaç duyar. Anne babanıza bu habere alışmaları için zaman tanıyın ve ilk tepkilerin her zaman kalıcı tepkiler olmadığını bilin.


5-) YALNIZ DEĞİLSİN

Şu anda bu yazıyı okurken, dünyanın her yerinde sizinle aynı durumla karşı karşıya olan milyonlarca insan var. Yalnız olmadığınızı asla aklınızdan çıkartmayın, bunu atlatabilirsiniz ve başaracaksınız. Kimliğinizi bir sır olarak saklamak son derece stresli olabilir. Şimdi ne kadar korku hissetsende , bu durum ilerleyen zamanlarda kolaylaşacak. Bu korkunun diğer tarafında rahatlama ve kurtuluş var.


6-) UTANÇ YALANCIDIR

Bu maddemiz trans eşcinseller için, Ebeveyninizin tepkisi sizi kimliğiniz ve yöneliminiz için utandırmaya çalışmaksa lütfen kendinizden utanmayın. Bu berbat bir durum çünkü aileniz, cehaletten kaynaklanan kendi korkularının ötesini göremediği için sizi sevme şansını kaçırabilir. Size ne anlatır ve sizi nasıl hissettirmeye çalışırlarsa, bunun doğru olmadığını ve yanlış ya da yalnız olmadığınızı bilin! Kimliğinizin, yöneliminizin ve utancınızın bir arada yeri yok. Kimliğiniz ve yöneliminiz normaldir ve sevmek istediğiniz kişiyi sevmenin yanlış veya kötü hiçbir yanı yoktur. Cinsel kimliğiniz yöneliminizi belirlemez! 


7-) BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

TRANSFROMTURKEY ailesi olarak size her zaman destek vermek bizim için önemli. Eğer bir sorun yaşıyorsanız, ailenize açılma sürecinde veyahut cinsiyet geçiş sürecinizde yalnız hissediyorsanız, birileriyle konuşmak istiyorsanız biz sizin yanınızdayız! Yalnız ya da yanlış değilsiniz. Bir mesaj uzağınızdayız, utanmayın çekinmeyin.


8-) LGBT DERNEKLERİYLE KONUŞUN


Herkesin deneyimi farklıdır; bu nedenle, ister bunu yapmanın eşiğindeyseniz, yapmış olsanız da, mücadele ediyor olun veya desteğe ihtiyacınız olsun, lgbt derneklerine katılın, neler yaşadığınızı tamamen anlayan ve tavsiye veren harika danışmanlarla konuşun. Benzer deneyimleri olan kişilerle sohbet edin. Etrafınızda yaşadıklarınızı anlayan insanlar tarafından desteklenmekten daha güçlü bir şey yoktur. Kendinizi ait olma fırsatından mahrum etmeyin. Ailemizi seçemeyiz ama hayat ilerledikçe arkadaşlarımızı seçebiliriz.

Açılma sürecinde ailenize izletebileceğiniz bir video;

Benim çocuğum (2013)