Trans bireyler için sivil haklarında dünya çapında bir öncü olan Institut für Sexualwissenschaft - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Trans bireyler için sivil haklarında dünya çapında bir öncü olan Institut für Sexualwissenschaft


 Institut für Sexualwissenschaft nedir?

 Cinsel Araştırma Enstitüsü, 
1919'dan 1933'e kadar Almanya'da erken bir özel seksoloji araştırma enstitüsüydü. Seks Araştırmaları Enstitüsü, 1919'da Magnus Hirschfeld ve bir zamanlar ünlü bir psikoterapist ve daha sonra profesör olan iş arkadaşı Arthur Kronfeld tarafından açıldı. Charité. Enstitü, bir araştırma kütüphanesi ve geniş bir arşiv barındırmasının yanı sıra tıbbi, psikolojik ve etnolojik bölümleri ve bir evlilik ve seks danışma bürosunu da içeriyordu. Enstitü her yıl yaklaşık 20.000 kişi tarafından ziyaret edilmiş ve yaklaşık 1.800 istişare gerçekleştirilmiştir. Daha fakir ziyaretçilere ücretsiz muamele edildi. 
Ek olarak, enstitü cinsel eğitim, doğum kontrolü, cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisi ve kadınların özgürleşmesini savundu ve eşcinsel ve trans bireyler için sivil haklar ve sosyal kabul çağrısında dünya çapında bir öncü oldu.

Transseksüel kişiler Enstitünün kadrosundaydı ve oradaki müşteriler arasındaydı. 1930'larda ilk modern "cinsiyet geçiş" ameliyatları dahil olmak üzere çeşitli endokrinolojik ve cerrahi hizmetler sunuldu. Hirschfeld ayrıca, fuhuş şüphesiyle kılık değiştirmiş kişilerin tutuklanmasını azaltmak için Berlin polis departmanıyla birlikte çalıştı.

Naziler 1930'larda Almanya'nın kontrolünü ele geçirdikten sonra, enstitü ve kütüphaneleri, Nazi hükümetinin sansür programının bir parçası olarak, kitaplarını ve belgelerini sokakta yakan gençlik tugayları tarafından yok edildi. Yaklaşık 20.000 kitap ve dergi ve 5.000 resim imha edildi. Mart 1933'te Enstitü'nün ana yöneticisi Kurt Hiller bir toplama kampına gönderildi. Binalar daha sonra Naziler tarafından kendi amaçları için devralındı. 1944'te bombalanmış bir harabe halindeydiler ve 1950'lerin ortalarında bir ara yıkıldılar.