Trans alt ameliyatları yapan ilk transseksüel kadın Marci Bowers - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Trans alt ameliyatları yapan ilk transseksüel kadın Marci Bowers


Marci Bowers Kimdir?
 

18 Ocak 1958 yılında doğdu
Amerikalı bir trans kadın ve cerrahtır. Özellikle trans kadınlar için trans alt ameliyatlarının öncüsüdür. Aslında, diğer trans kadınları düzenli olarak ameliyat eden ilk trans kadın. Bowers'ın daha önce Colorado, Trinidad'da bir muayenehanesi vardı, ancak şimdi San Mateo, California'ya taşındı.


Bowers ilk olarak 19 yaşında geçiş yapmayı denedi, ancak ailesinden yeterli mali kaynak ve desteğe sahip olmadığı için bunu çok zor buldu. 1986 yılında Minnesota Üniversitesi tıp fakültesinden mezun oldu ve burada sınıfının ve tüm öğrenci topluluğunun başkanı oldu.


Trinidad'ın adıyla cinsiyet değiştirme başkenti olarak anılan 4000'in üzerinde transla ilgili ameliyat gerçekleştiren Dr. Stanley Biber'in yanında çalışmaya devam etti. 80 yaşında emekli olduğunda muayenehanesini devraldı.


Bowers hala erkek kimliğindeyken karısıyla evlendi ve birlikte 3 çocukları oldu. 40 yaş civarında geçiş yapabildi. Hala karısına ve 3 çocuğuna çok yakın.


Bowers şu anda yılda 130'dan fazla ameliyat gerçekleştiriyor. Vajinoplasti uzmanlığını translar üzerinde çalıştığı gibi kadın sünneti mağdurlarına ücretsiz olarak ameliyat etmek için kullanıyor.


Oprah Winfrey Show ve Amerika'da Tyra Banks Show'a konuk olmasının yanı sıra CSI: Crime Scene Investigation'da yer aldı.


Bowers, çalışmalarını tartışırken, "Geçiş, nilüferlerin üzerinde yürümek gibidir: Her adımda dikkatli olmalısın, yoksa batacaksın. Çok para, cesaret ve belli bir planlama gerektirir. Ben Yardım edebildiklerime sevindim. "

Marci'nin hayatını daha detaylı okumak isterseniz: