Ameliyat izni için dilekce örneği; - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Ameliyat izni için dilekce örneği;

 


NOT: bu dilekçe örneği T-kulüpten alınmıştır. Kendinize göre düzenleyip kullanabilirsiniz.

          

                İZMİR ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİNE;



           

Davacı: ………………………                                                        TC:

 

Vekili: Yok

 

Adres: ………………………………

 

Davalı: Nüfus Müdürlüğü

 

Davanın Konusu: Cinsiyet değişikliği için ameliyat izni

 

Sübut Delilleri: Hastane raporları

 

 Açıklamalar:

Ankara Hacettepe üniversitesinde cinsiyet kimlik bozukluğu adı altında tedavi görmekteyim ve hormon kullanmaktayım. Üreme organları mahkeme izni olmadan ameliyat yapılamamaktadır.

Türk Medenî Kanunu’nun 40/I’inci maddesine göre, cinsiyet değiştirmek isteyen kişi, ameliyat öncesinde mahkemeye başvurarak cinsiyet değişikliğine izin verilmesini talep etmelidir. Bu iznin verilebilmesi için, izin talebiyle mahkemeye başvuran kişinin, on sekiz yaşını tamamlamış olması ve evli olmaması; ayrıca transseksüel yapıda olup, cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu ve üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunduğunu bir eğitim ve araştırma hastanesinden alınacak resmî sağlık kurulu raporuyla belgelemesi şartı öngörülmüştür. Mahkemeden alınan izne dayanılarak, amaç ve tıbbî yöntemlere uygun olarak ameliyatın gerçekleştirildiğinin, resmi sağlık kurulu raporu ile doğrulanması halinde mahkeme nüfus sicilinde gerekli düzeltmenin yapılmasına karar verir.

3- Görüldüğü üzere cinsiyet değiştirmek için ameliyat zorunludur. Bu amaçla cinsiyet değişikliği için ameliyat izni almak üzere iş bu davayı açma zorunluluğu hâsıl olmuştur. Bu şekilde de karşılaştığım sorunlara bir son vermek amacındayım.


Yasal Nedenler: MK, NK, HUMK ve diğer ilgili mevzuatlar.


  Sonuç ve İstem:  Açıkladığım sebeplerle; cinsiyet değişikliği için ameliyat izni için karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. 

                                Ameliyat İzni Talebinde Bulunan

                                                                                                                         (Davacı)