Jiletle Doğru Tıraş Olmak - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Jiletle Doğru Tıraş Olmak



Televizyonda, film ve reklamlarda binlerce kez gördüğünüz için jiletle tıraş olmakla ilgili kaba taslak bir fikriniz olduğunu varsayıyorum.


Öncelikle sakın Permatik falan alıp yazık etmeyin cildinize.. 

Jilet yan veya ters tutulmaz, hep aynı yöne doğru uygulanmalıdır "biraz da yanlamasına alayım iyice temiz olsun..." gibi  kafalara girmeyin, özellikle sakallarınızın çıkış yönünün tersine uygulamamaya çalışın.

Sakallarınız sayıca artsın istiyorsanız ve hormona başladıysanız (başlamadıysanız pek faydası olmayacaktır) ek olarak Minoxil kullanın, prospektüsü iyi okuyun/ söylenen miktarı aşmayın.

Tıraştan sonra yüzünüzü iyice yıkayın, yağlı nemlendiriciler değil, su bazlı nemlendiriciler kullanın (eczanelerde kolayca bulabilirsiniz). After shave yani tıraş sonrası denilen ürünlerden kullanmak istiyorsanız kolonyalı olanlardan kaçının.

Banyodan önce tıraş olmaya gayret edin (böylece oranızda buranızda kıl kalmaz ve cildiniz bir ölçü kendiliğinden nemlenmiş olur) 

Tıraş olduktan sonra lavaboyu iyi temizleyin (beraber yaşadığınız insanları çileden çıkarmak istemezsiniz )

Ayrıca 

Küçük bir el feneri yardımıyla eksik aldığınız bir yer var mı kontrol edebilirsiniz (genelde olur). 

Farklı modeller denemekten çekinmeyin, en fazla berbat edersiniz, sıfıra vurursunuz!

Sakallarınız için tıraş makinesi de işinizi çok daha fazla görecektir, sivilce çıkmasını daha az tetikler.

Sakal meselesini çok takmayın, genetiğinizde ne varsa o çıkacaktır. Ergenlikten askerlikten hatta çocuk sahibi olacak yaştan sonra sakalı gürleşen natrans erkekler vardır.