Trans Kadınların Hormon İlaçları; - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Trans Kadınların Hormon İlaçları;


 UYARI: bu bilgileri kesin tıbbi bilgi olarak ya da otorite olarak görmeyin. Bu bir doktor tarafından hazırlanmamıştır. Lütfen dikkatli olun ve her şeyi Doktorunuza danışın.  

Trans kadınların hormon replasman terapisinde 2 çeşit ilaç kullanılır. Bunlardan biri hepimizin bildiği kadınlık hormonu ( östrojen ve türevleri)  bir de erkeklik hormonu yani testosteronu baskılayan antiandrojenlerdir.


Kadınlık hormonunu almak için en iyi yol deridir, Yurtdışında jel hormonlar satılıyor ancak Türkiye'de bildiğim kadarıyla yok. Türkiye'deki vücuda en az zararlı olan kadınlık hormonu climara östojen bandıdır.  Her eczanede bulunur. 

Kullanım detayı;

Vücuda yapıştırılır ve 1 hafta yapışık kalır, 12.5 cm olanından haftalık 2 tane birden yapıştırmanız yeterlidir. 


Bunun dışında estrofem alabilirsiniz günde 3 tane 2mg, dil altında eritirseniz karaciğere zararı oldukça azalır.

Hormon iğnelerini doktorlar genellikle tavsiye etmiyorlar. İlaç emilirken doz azalıyor ve hormon etkisi gün geçtikçe gitgide düşüyor. Her gün düzenli şekilde aynı dozu aynı kuvvette alabilmek için östrojen bandı veya hapları daha işe yarar bir yöntemdir. 

Antiandrojenler ise daha çeşitli. Androcur karaciğeri aşırı yorar, 

Aldactone ise böbrekleri yorar. Aldactone genellikle 100mg'dir. Bir de avodart vardır. Tek başına kullanılmaz ancak çok etkilidir. Kılları azaltır, saç dökülmesini azaltır bu da günde 1 tane içilir. Karaciğer hormon replasman terapisinde en zarar görebilecek organdır özellikle androcur karaciğeri aşırı yoran bir ilaçtır. Bu yüzden alkolü azaltmak hatta bırakmak en iyisidir. Karaciğerleri korumak için Bol bol enginar yiyebilir veya enginar suyu içebilirsiniz.

Bütün bunların yanında mutlaka bir hastaneye gidip ilk önce LFT denen, Karaciğer fonksiyon testi yaptırmalısınız. Sorun yok ise Doktor kontrolünde hormona başlayabilirsiniz. Antiandrojen olarak aldactone kullanıyorsanız, kan potasyumu değerinize de baktırmalısınız ve potasyum içeren besinlerden uzak durmalısınız.

Hangi Besinlerde Potasyum bulunur?

✅ Muz 
Erik 
karnabahar 
ıspanak
havuç
domates
✅ patates 
avokado

Hormon kullanırken düzenli olarak testlerinizi yaptırmalısınız!

Doktor, hemşire ya da sağlık personeli vb. olmayan kişilere iğne yaptırmak çok tehlikelidir. Sinire denk gelirse felç kalabilirsiniz ve yurtdışından gelen içinde ne olduğunu bilmediğiniz hormonları kullanmak son derece riskli ve sonucu ölümcül olabilecek bir harekettir!