Dizi-film önerileri; - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Dizi-film önerileri;

                                         


                                        

                - FİLMLER-

Film adı: A Girl Like me: The Gwen Araujo Story

Konu: 2002'de öldürülen Gwen Araujo isimli trans kadının acı dolu hayatı. Filmin en etkileyici yanı yaşanmış, gerçek olaylara dayanması.


Film adı: Girl (2018) 

Konusu: Lara isimli bir trans kadın sürecin başında hormonun gelişimlerinin daha hızlı olmasını istemesiyle etrafındakilerin kendisini anlamak yerine sürekli sabret demesini konu alan bir film. Çok anlamlı ve her açıdan trans kadınların çektikleri zorluklar çok güzel aktarılmış izleyiciye. 


Film adı: Relish

Konusu: Bu filmin konusu tamamen transseksüellik üzerine değil, özel bir tesiste psikolojik tedavi altında olan 5 genç bu tesise ait olmadıklarını düşünüp ani bir karar ile bu özel tesisten kaçmaya ve Dreamland isimli müzik festivaline gitmeye karar verirler ve bir şekilde kaçmayı başarırlar. 


Film adı: Romeos

Konu: Lucas cinsiyet geçiş sürecindeki bir trans erkektir. Hormon replasman terapisi görmektedir fakat henüz hiç bir ameliyatını olmamıştır. Bu nedenle vücudu henüz erkek görünümüne kavuşmamıştır. Lucas'ın bu dönemdeki ruh halini, yaşadığı zorlukları ve bu dönemdeki arkadaşlık, aşk ve cinsellik olgularını ele alıyor. 


Film adı: Normal (2003)      

Konusu: Roy ve Irma hayatlarının birbirine adamış bir çifttir. 25. evlilik yıldönümleri için verdikleri partide Roy açıklanamaz bir şekilde bayılır. Kendine geldiğinde ise hayatının sonsuza kadar değişeceğini fark eder. Roy Irma'ya kendini erkek gibi hissetmediğini kadın gibi hissettiğini ve  bu yüzden cinsiyet geçişi yapmak istediğini itiraf eder. Bu haber kasabada yayılmaya başlar. Şimdi Roy, planladığı yeni yaşamı için arkadaşları ve kendi çocukları tarafından kimliği, aşkı ve bu zorluklarla yüzleşmek zorunda kalacaktır.                              

Film adı: Transamerica

Konu: Bir trans kadın psikiyatri sürecinin sonuna gelmiş ve ameliyatlarını olacaktır fakat bir telefon gelir! bir oğlunun olduğunu öğrenir ve olaylar o şekilde gelişmeye başlar. Filmde bu trans kadının yaşadığı zorlukları, oğluyla macerasını ele alıyor.


Film adı: My Life İn Pink

Konu: Küçük bir çocuğun cinsek kimliğini keşfetmesi.


Film adı: Tomboy

Konu: Küçük bir çocuğun cinsek kimliğini keşfetmesi. 


Film adı: Beautiful Boxer

Konu: Film bir trans kadının hem hayatını kazanmak hem de kendi bedenine kavuşma hayalini gerçekleştirebilecek parayı denkleştirmek için dünyanın en erkeksi ve zorlu sporlarından biri olan Tai-boksa başlaması ve maçlarına makyajlı çıkmaya karar verdikten sonra yaşadığı zorlukları ele alıyor.


Film adı: Danimarkalı Kadın

Konu: Film tarihin ilk transseksüeli olan Lili Elbe'nin hayatı, kendini keşfetmesini ele alıyor.


Film adı: Erkekler Ağlamaz

Konu: 1993 yılında korkunç bir şekilde öldürülen Brandon Teena'nın hayatını ele alıyor. Filmin en etkileyici yanı yaşanmış, gerçek olaylara dayanması.


Film adı: 3 Nesil

Konu: Kadın bedeninde dünyaya gelen Ray, çocukluğundan beri kadın gibi hissetmiyordur ve gençlik döneminde cinsiyet geçiş sürecine başlamaya karar verir. 


Film adı: Dönersen Islık Çal 

Konu: Beyoğlu'nun arka sokaklarında barmenlik yaparak yaşamını sürdüren bir cüceyle, hayat kadını olan bir trans kadının dramatik öyküsü. Toplumun dışladığı bu iki ötekileştirilen insanın tanışması karanlık ve pis sokakların birinde gerçekleşir.


Film adı: Geç ergen 

Konusu: 30 yaşındaki seks terapisti bir adam hipofiz bezindeki beyin tümörü yüzünden ergenliğini yaşamamıştır. Bunu öğrendikten sonra ameliyat geçiren adamın hormonları açığa çıkıyor ve olaylar gelişmeye başlıyor. Transseksüellik değil konusu fakat bu filmde trans erkekler adamın yaşadığı zorluklarda kendini görebilir.


Film adı: The True Adventures Wolf Boy

Konusu: Toplum tarafından anormal olarak ötekileştirilen 2 çocuğun arkadaşlığı.

                                        

                -DİZİLER-

Dizi adı: Pose

Konu: Amerikan toplumunun yaşantısının konu edildiği dizi 1980'lerde geçiyor. İçerisinde transseksüel ve eşcinsel bireylerin olduğu güzel, eğlenceli ve kimi zaman üzücü olan dizi.


Dizi adı: Chilling Adventures Of Sabrina

Konu: Yarı ölümlü, yarı cadı karakterin kendini, ailesini ve insanlığı tehdit eden kötücül güçlere karşı savaşını konu almaktadır.2.sezon 3.bölümde bir trans erkeğin babasına kendini açıklaması yer ediniyor.


Dizi adı: The Good Doctor

Konu: otistik ve aynı zamanda savant sendromlu genç bir cerrahı konu alıyor. Bölümlerinden bir kaçında trans kadın karaktere yer verilmiş.