Diploma değişikliği için dilekce örneği; - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Diploma değişikliği için dilekce örneği;


Kimlik değişiminden sonra diplomanızda ismi güncellemeniz lazım. 
Dava açmadan önce üniversitenize durumu bildirip diploma yenileme için talebinizi yazılı olarak iletin ve yazılı bir cevap bekleyin!
diploma değişikliğiniz kabul edilmezse mahkemeye bu dilekçe ile başvurabilirsiniz.

NOT: bu dilekçe örneği T-kulüpten alınmıştır. Kendinize göre düzenleyip kullanabilirsiniz.

               
                  İZMİR İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA;


           
Davacı:                                                      TC:
  
Adres:  
 
Davalı: Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Bornova/İzmir
 
Davanın Konusu: Davalı idarenin ……. Tarih ve …. Sayılı işleminin iptali ile diplomamın yeniden basılması Ege Üniversitesinin Diploma, Diploma Eki ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönergesinin 9(b) maddesi açıklamasının iptali talebidir.
 
 
Açıklamalar:
1- …... Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından şahsım adına düzenlenen ‘‘Cinsel Kimlik Bozukluğu’’ tanılı Dosya No: …..  ve  2015/2 sayılı Sağlık Kurulu Raporu ile birlikte Medeni Kanunun 40. maddesi gereğince kadından erkeğe cinsiyet değişikliğine ilişkin işlemlerin başlatılması için ……  tarihinde İzmir 1. Asliye Hukuk Mahkemesine …e, ….k sayılı cinsiyet değişikliğine izin verilmesi için dava açtım.                     


2- Söz konusu dava ……. tarihinde ‘‘cinsiyet değişikliğine izin verilmesi’’ kararı ile sonuçlanmıştır.


3- Bunun üzerine …….  tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde cinsiyet değişikliği ameliyatını geçirdim.


4- Yapılan ameliyatın tıbbı raporu ile …… tarihinde İzmir 10.Asliye Hukuk Mahkemesinde ….. e, …..k sayılı isim ve cinsiyet değiştirme davası açtım. Bu dava sonucunda nüfus kaydında ‘‘…..’’ olan adım ‘‘…….’’ olarak değiştirilmesine karar verilmiştir. Bu kararla ……. tarihinde nüfus cüzdanım değiştirilmiştir.


5- Ege Üniversitesi …… Fakültesi ….. Bölümünden ……..  mezun oldum. ….. tarihli ve … sayılı dilekçem Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına diplomamın yeni adım ve cinsiyetime göre yeniden düzenlenmesi, basılması talebiyle gittiğimde ‘‘ Ege Üniversitesinin Diploma, Diploma Eki ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönergesinin 9(b) maddesindeki ‘‘Diploma ve geçici mezuniyet belgesindeki bilgiler, mezuniyet tarihi esas alınarak yazılır’’ hükmü gerekçe gösterilerek davalı idarenin ….. tarih ve ….. sayılı işlemi ile reddedilmiştir.


6-  Ege Üniversitesinin Diploma, Diploma Eki ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönergesinin 9(b) maddesindeki ‘‘Diploma ve geçici mezuniyet belgesindeki bilgiler, mezuniyet tarihi esas alınarak yazılır’’ ibaresi yer almaktadır. Normlar hiyerarşisinde kanun, her zaman yönergenin üstünde yer almaktadır.  İsim, soy isim vb. kimlik bilgilerinin değişikliğinde Ege Üniversitesi bu yönergeyi öne sürerek mahkemenin vermiş olduğu karara uymayarak değiştirmemektedir. Bu yönergenin insan haklarını olumsuz etkilediği için yönetmelikten iptalini istiyorum.


7- Anlaşılacağı üzere idarenin reddetmesi, insan hakları ve kişisel bilgilerin gizliliğinin korunmasına aykırı olup benim yeni isim ve cinsiyetim ile yaşama haklarımı kullanmamı engelleyecek niteliktedir. Bu ret işlemi almaya hak kazandığım diplomam tamamen işlevsiz hale gelmekte ve beni toplum önünde gizli kişisel bilgilerimi ifşa etmeye zorlamaktadır. Böylece mesleğimi yapmam olanaksız kılınmaktadır.



Hukuki Sebepler: Medeni Kanun, İYUK ve ilgili mevzuat

  Sonuç ve İstem:  Yukarıda açıklanan ve resen gözetilecek diğer sebeplerle davalı idarenin …. tarih …. sayılı işlemin iptali ile Ege Üniversitesi ……Fakültesi …. Bölümünden aldığım …. tarihli ….. sayılı diplomamın yeni ismime (……….. olarak) yeni cinsiyetime(erkek olarak) göre yeniden basılmasına,
 Ege Üniversitesinin Diploma, Diploma Eki ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönergesinin 9(b) maddesindeki ‘‘Diploma ve geçici mezuniyet belgesindeki bilgiler, mezuniyet tarihi esas alınarak yazılır’’ ibaresinin iptaline karar verilmesini ve masraf ve vekillik ücretinin davalı idareye yüklenmesini arz ve talep ederim.

 
(Davacı)