Amerika Birleşik Devletleri'nde histerektomi ameliyatı olan ilk trans erkek Alan L. Hart - TRANS FROM TURKEY

Latest

Transseksüellik hakkında her şey

Bu Blogda Ara

Amerika Birleşik Devletleri'nde histerektomi ameliyatı olan ilk trans erkek Alan L. Hart

 

Alan L. Hart Kimdir?

4 ekim 1890 doğumlu Alan L. Hart,
Amerikalı bir doktor, radyolog, tüberküloz araştırmacısı, yazar.

Hart, ailesinin cinsel kimliğinin büyük ölçüde kabul ettiği ve desteklediği, erkek çocuk oyuncaklarıyla oynamasına ve erkek çocuk kıyafetleri giymesine izin verdiği Oregon'da büyüdü. Hart'ın kız olarak yaşamaya zorlandığı okulda, erkek adı altında makaleler yazdı. Bunu üniversitede yapmaya devam etti - ancak diploması kadın adına verildi, bu büyük ölçüde hayal kırıklığı yarattı.

Tıp diplomasını aldığı aynı yıl olan 1917'de, ameliyata giren ve ardından hayatının geri kalanını erkek olarak yaşayan ilk trans erkeklerden biriydi. Verem tespitinde X-ışını fotoğrafçılığının kullanımına öncülük etti ve binlerce hayatı kurtaran tarama programlarını uygulamaya koydu - TB, 20. yüzyılın başlarında Amerika'daki en büyük ölümcül hastalıktır.

Deneyimli ve erişilebilir bir yazar olarak Hart, tıp dergileri ve popüler yayınlar için geniş çapta yazılar yazdı ve aynı zamanda tıp dışında bir romancı olarak ikinci bir kariyer peşinde koştu.
Hart, Amerika Birleşik Devletleri'nde histerektomi ameliyatı olan ilk trans erkeklerden biriydi ve Amerika'daki belgelenmiş ilk cinsiyet geçişi yapan trans erkekti.